Kaaskroketten

Kaaskroketten

Kaaskroketten

Kaaskroketten
Passieve Tijd1 d
Totale tijd1 d 2 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 696kcal

Ingrediënten

  • 30 cl melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 3 blaadjes gelatine
  • 125 gram gruyère of emmentaler kaas
  • 125 gram parmezaanse kaas
  • 1 snuifje pezo
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 150 gram paneermeel
  • 1 bosje bosje peterselie
  • 1 citroen

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de kazen fijn.
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Smelt de boter in een pan en voeg er eenzelfde gewicht bloem bij. Laat nu een 4-tal minuten op een laag vuur staan zodat de bloemsmaak verdwijnt. Laat de bloem NIET bruin worden. Voeg dan de melk toe onder voortdurend roeren. Laat verder koken tot dikke (béchamel)saus.
  • Doe nu de saus van het vuur af en doe de uitgeknepen gelatine bij de saus. Roer even.
  • Doe nu de kazen bij de saus en meng goed.
  • Kruid met pezo en nootmuskaat.
  • Doe het mengsel in een schotel zodanig dat het mengsel uitgesmeerd wordt met een hoogte van 2,5 cm.
  • Laat afkoelen in de frigo. Indien mogelijk een nacht
  • Snij het kaasmengsel (wanneer koud) in rechthoeken van 10 op 2,5 cm.
  • Klop eieren op met wat water.
  • Haal nu ieder rechthoekje eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren, tenslotte door het paneermeel.
  • Doe dan nog eens de vorige stap (11): haal opnieuw de kroketten door de eieren en het paneermeel.
  • Laat nog minstens 1/2 uur in frigo.

Afwerking

  • Bak de kroketten in olie van 170 graden.
  • Doe de peterselie eveneens 1 minuut in de olie, maar dit keer aan 200 graden.
  • Serveer met plakjes citroen.

Uitrusting

Frituurpan

Notities

Gebruik vers gemalen kaas! Dat is het beste qua smaak en qua textuur. Die smaak is beter omdat het vetgehalte daar hoger bij is. Hoe komt dat? Omdat kaas uit zakjes al behandeld is, die is minder vettig.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 696kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 52g | Vet: 37g
5 van 1 stem

Geef een reactie