Limoncello, Sousvide bereid

Limoncello, Sousvide bereid

Bij een klassieke bereiding van limoncello week je citroenschillen gedurende een periode van 7-15 dagen in alcohol , en voeg je daaraan suikerstroop toe. Bij Limoncello, Sousvide bereid, ben je reeds na één dag klaar!

Oorspronkelijk was limoncello een huismaaksel en behalve de 25 miljoen liter die de commerciële bedrijven de markt op sturen is er vast een aanzienlijke maar volstrekt onduidelijke kwantiteit die in huizen wordt gebrouwen.

Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Later werden ook citroenen uit andere regio’s gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding IGP (Indicazione geografica protetta, in het Nederlands: beschermde geografische aanduiding) garandeert dat er Sorrento-citroenen zijn gebruikt.

Limoncello

Limoncello, sousvide bereid
Passieve Tijd2 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Cocktails
Keuken: Italiaans
Porties: 10
Calorieën: 94kcal

Ingrediënten

 • 4 citroenen, indien mogelijk biologisch
 • 240 ml wodka
 • 160 ml water
 • 100 gram suiker

Instructies

 • Verwarm een sous vide water bad voor op 57°C.
 • Was de citroenen goed in warm water en verwijder de schil met een dunschiller, zorg ervoor dat u niet veel van het witte merg verwijdert.
 • Combineer de wodka en citroenschil in een hersluitbare plastic zak. Sluit de zak af met behulp van de verplaatsingsmethode, klem de zak aan de zijkant van het voorverwarmde waterbad en kook 2 uur lang.
 • Breng ondertussen het water aan de kook in een kleine pot op een middelhoog vuur. Doe er de suiker bij er verwarm verder tot de suiker opgelost is.
 • Als je wilt, kun je de pot nu in de koelkast of vriezer zetten om de temperatuur nog verder te verlagen tot het suikerwater volledig gekoeld is.
 • Als de wodka klaar is met koken in het sous vide bad, haal je de plastic zak uit het waterbad en dompel je hem 5 tot 10 minuten onder in een ijswaterbad. Zodra het mengsel koel genoeg is om aan te raken, knijp je de stukjes citroenschil een beetje door het zakje, open je het zakje en zeef je de wodka.
 • Gooi de schil weg.
 • Voeg de wodka toe aan de suikersiroop en roer om te mengen. Breng over in een gesteriliseerde fles of pot. Bewaar in de koelkast tot hij koel genoeg is om te serveren. Laat bij voorkeur nog een week staan en drink dan met mate.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 5cl | Calorieën: 94kcal | Koolhydraten: 10g
3.15 van 7 stemmen

Op onze site staan twee recepten waarbij Limoncello gebruikt wordt. Voor de bereiding van Limoengranita met limoncello, klik hier. Limoncello kun je ook toevoegen aan citroensorbet. Klik daarvoor hier. Voor een aantal cocktails met limoncello, klik hier.

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *