Witloofroomsaus

Heerlijke saus voor bij steaks bijvoorbeeld. Het is essentieel de witloof goed aan te stoven en ten volle te karamelizeren. De hoeveelheid room kan naar eigen godsvrucht en vermogen aangepast worden. Ook kan volle room in plaats van culinaire room gebruikt worden.

Witloofroomsaus

Een typisch Belgisch sausje als gezel voor onze nationale schotel: Biefstuk Friet !
Totale tijd30 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch
Porties: 4 p
Calorieën: 214kcal

Ingrediënten

  • 5 stronken witloof, bij voorkeur grondwitloof
  • 20 cl culinaire room
  • 40 gram boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was het witloof. Snij in de lengte in twee en snij dan nogmaals in de lengte in twee. Snij nu dwars op die delen het witloof in dunne snippers. Verwijder de harde stukken.
  • Doe de boter in een een pan en verwarm. Wanneer de boter warm is, voeg dan het witloof toe en laat verder stoven, onder geregeld roeren tot het witloof mooi gekaramelizeerd is. Eventueel wat water toevoegen indien het witloof dreigt aan te branden.
  • Voeg dan de room toe en laat even inkoken. Kruid met peper en zout.

Notities

Deze saus past perfect bij een varkenshaasje. Klik hier voor het sousvide bereiken van varkenshaas.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 214kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vet: 20g
5 van 1 stem

Geef een reactie