Pulled Pork uit Slowcooker

Pulled Pork uit Slowcooker

Deze Pulled Pork uit Slowcooker of Gescheurd langzaam gekookt varkensvlees is heel eenvoudig en gemakkelijk te bereiden in de slow cooker. Dit gerecht is belachelijk gemakkelijk, super lekker en zonder het vet, behoorlijk gezond. Ook al heeft varkensvlees bij veel mensen een bijzonder kwalijke reputatie en wordt het vaak geassocieerd met vet en calorierijk voedsel.

Pulled Pork is een prachtig gerecht dat zowel op de BBQ als binnen andere kookmethoden beschikbaar is. In Engeland is er zelfs Pulled Pork soep beschikbaar. Van oorsprong is het Amerikaans. Volgens deze site staat Pulled pork voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, doorgaans om de nek en/of de schouder van het varken. In Nederland gebruiken ze hiervoor procureur en de gehele schouder. Pulled prok is afkomstig uit Amerika, waar men spreekt van ‘Boston Butt’. Pulled Pork is de trots van de zuidelijke Amerikaanse staten als Tennessee en North Carolina.

Deze pulled pork combineert bijzonder goed met koolsla en kan ook uitstekend dienen als beleg voor taco’s. Persoonlijk verkies ik het vlees te eten overgoten met de saus op basis van het kookvocht.

Pulled Pork uit Slowcooker

Passieve tijd6 uur
Totale tijd7 uur 4 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 609kcal

Ingrediënten

  • 2 kg varkensvlees van de schouder, vet verwijderd
  • 2 uien, dun gesneden
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • 0.5 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 250 ml appelsap of cider
  • 3 eetlepels maïzena

Instructies

  • Verwijder het vet en de pezen van het vlees. Snij het dan in blokjes.
  • Maal de kruiden fijn. Dit kan in een vijzel, maar ook in een Thermomix.
  • Om de kruiden in een vijzel fijn te malen doe je de suiker, het komijnzaad, het paprikapoeder en de peperkorrels in een vijzel en stamp ze tot ze grof zijn. Voeg dan de geplette knoflook toe. Het kan nog sneller als je komijnpoeder en lookpoeder gebruikt.
  • Om de specerijen in de Thermomix te malen doe je de komijnzaadjes, paprikapoeder en peperkorrels in de mengbeker.
    Stel TM in : 30 seconden / snelheid 9.
    Doe de kruiden in een kommetje en doe nu de knoflookteentjes in de mengkom .
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 7.
    Schraap de kom en de zijkanten af. Voeg de gemalen kruiden en suiker toe aan de gehakte knoflook.
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 5.
  • Wrijf het varkensvlees goed in met de kruiden.
  • Leg de gesneden uien in de slowcooker fornuis en bestrooi ze met het varkensvlees. Giet het appelsap erover.
  • Kook afgedekt, op LOW voor 6 uur. Roer om de twee uur even het vlees door elkaar.
  • Haal het varkensvlees uit de slow cooker en versnipper het vlees met behulp van twee vorken, het is super gemakkelijk.
  • Als u een saus wilt maken, meng dan 2-3 theelepels maïzena tot een dikke pasta met 2-3 theelepels water. Haal wat van de saus uit de slow cooker en verwarm het in een kleine pan op het fornuis. Klop de maïzena in de hete saus en laat deze 2-3 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. U kunt een beetje extra maïzena toevoegen als u de saus nog dikker wilt hebben.
  • Kruid af met peper en zout.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 609kcal | Koolhydraten: 85g | Eiwit: 40g | Vet: 10.7g
4.34 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die in een slowcooker of crockpot klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie