Met dit recept voor een Starbucks Caramel Frappuccino CopyCat uit Thermomix maak je thuis je eigen nagemaakte Starbucks-karamel Frappuccino. Een frappuccino maak je door espressokoffie en melk met ijsblokjes te vermalen. Meestal wordt er ook slagroom aan toegevoegd, maar dit hoeft niet, maar is wel erg lekker. Volgens Starbucks gaat het origineel om een rendez-vous in de blender van karamelsiroop met koffie, melk en ijs terwijl slagroom en boterachtige karamelsaus de liefde op de top leggen. Onze blender is de Thermomix en de karamelsaus bereiden we zelf.
Dit recept was te zien op ABC Good Morning America op 29/10/2014.
Voor het recept van de karamelsaus, klik hier.
Starbucks Caramel Frappuccino CopyCat
Ingredients
- 100 gram ijsblokjes
- 45 gram espresso, gekoeld
- 100 gram koude melk
- 45 gram karamelsaus, en wat extra voor de topping
- 30 gram karamelsiroop, van Zonin bvb
Instructions
- Doe alle ingrediënten in de mengbeker van de Thermomix. Voeg als laatste de karamelssaus toe omdat die anders op de bodem van de Thermomix kan blijven kleven.
- Stel TM in: 30 seconden / snelheid 10.
- Maak het geheel eventueel af met slagroom en besprenkel met de zelfgemaakte karamelsaus.
Uitrusting
Notes
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes, klik hier.
Super lekker en gemakkelijk!! Zeker een aanrader