Glüh Gin uit Thermomix

Glüh Gin uit Thermomix

Dit recept voor Glüh Gin uit Thermomix is gebaseerd op het recept van het online food channel STERKINDEKEUKEN dat je hier kunt vinden. De ingrediënten zijn dezelfde, alleen werd het recept aangepast om te bereiden in een Thermomix. Het voordeel om dit te bereiden in een Thermomix is dat we op die manier de temperatuur onder controle kunnen houden en verhinderen we dat de wijn kookt.

Het gaat dus in essentie om warme rode wijn gemengd met gin. Uiteraard niet zonder op smaak te brengen met typische smaken als steranijs, kaneel en kruidnagel. Je hebt zelf invloed op de smaak. Ga gerust experimenteren. Gebruik eens een andere wijn, andere gin of andere specerijen. Op die manier maak je je eigen recept. Fout kan het bijna niet gaan!


Wie geen Thermomix heeft kan dit recept ook gemakkelijk klaar maken. Het volstaat om de rode wijn in een pannetje te gieten, de juiste hoeveelheid gin erbij te doen en op smaak te brengen met kaneel, steranijs en lichte basterdsuiker. Druk de kruidnagels door de sinaasappelschil zodat ze vast blijven zitten. Snijd de sinaasappel vervolgens in 8 delen. Zet de pan op de warmtebron en voeg de sinaasappel toe. Verwarm het geheel 15 minuten zonder het te koken. In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 75 °C worden verhit, omdat het kookpunt van ethanol op 78,37 °C ligt. 

Glüh Gin uit Thermomix

Warme rode wijn met Gin bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd5 minuten
Passieve tijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 302kcal

Ingrediënten

 • 75 centiliter rode wijn
 • 25 centiliter gin
 • 12 kruidnagels
 • 6 steranijs
 • 6 eetlepels lichte basterdsuiker
 • 2 kaneelstokjes
 • 1 sinaasappel

Instructies

 • Doe de rode wijn, de gin, de kaneel, de steranijs en de lichte basterdsuiker in de mengbeker van de Thermomix.
 • Druk de kruidnagels door de sinaasappelschil zodat ze vast blijven zitten. Snijd de sinaasappel vervolgens in 8 delen en doe die ook in de mengbeker.
 • Stel TM in: 15+ min / 75 graden / snelheid 0,5 en linksdraaiend.
 • Giet de drank door een zeef en schenk in glazen.

Uitrusting

Notities

Voor wie daarentegen minder alcohol wil kan de temperatuur instellen op 80 graden of hoger. Zo is er voor elk wat wils.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1glas van 22 cl | Calorieën: 302kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 0.2g | Vet: 13g
4.50 van 6 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 15minuten in stap 3 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor.  In het kort betekent 15+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 15 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (Hier 90 graden) bereikt is. 

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept