Rode Linzen Curry uit Thermomix

Rode Linzen Curry uit Thermomix

Dit recept heb ik gevonden op de site van FTBEAUTY. De auteur van het recept is Teni die het recept aanprijst omdat “haar vriend deze warme maaltijd koud uit de koekast eet; En dat terwijl hij de warme versie een uur geleden nog had gegeten. Goed geslaagd dus! En echt supermakkelijk te maken!” En het is nog gemakkelijke om dit klaar te maken in de Thermomix. Daarom dus heb ik het recept hernoemd naar Rode Linzen Curry uit Thermomix.

Het is inderdaad heel gemakkelijk om linzen klaar te maken. Je moet enkel de kooktijd in het oog houden. Wanneer je ze langer kookt dan nodig dan worden ze snel papperig, wat ze juist geschikt maken voor de verdikking van soepen en Indiase curry’s. Maar hier kan dit.

Linzen zijn een uitstekende bron van ijzer en zouden helpen om onze bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Rode linzen hebben de zoetste en meest nootachtige smaak, vergeleken met de andere varianten. Op markten worden ze als rode of gele linzen gelabeld. Een bekende variant zijn de zogeheten Crimsonlinzen. Naast rode linzen zijn er ook bruine en groene linzen. Voor een recept op basis van Groen linzen, meer bepaald Linzen van Le Puy, klik hier.

Rode Linzen Curry

Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 150 gram droge rode linzen
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 20 gram olijfolie
 • 0,5 theelepel gemberpoeder
 • 1 eetlepel currypoeder
 • 1 groentebouillonblokje
 • 70 gram tomatenpuree
 • 50 cl water

Instructies

 • Pel de ui en en snij in vier delen. Pel ook de knoflook.
 • Doe de ui en knoflook in de mengbeker en mix:
  Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
 • Doe de olie in de mengbeker en sauteer:
  Stel TM in: 3+ minuten / snelheid 1
 • Doe het currypoeder en de gemberpoeder in de mengbeker, alsook de tomatenpuree en het bouillonblokje.
  Stel TM in: 30 seconden / snelheid 1
 • Doe nu water in de mengbeker en en doe ook de linzen erbij.
  Stel TM in: 10+ minuten / 100 °/ snelheid 1 en omgekeerd draaien

Uitrusting

4 van 2 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 10 in stap 5 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 10+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 10 minuten is vanaf het ogenblik dat vooropgestelde temperatuur van 100 graden bereikt is.

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle bijgerechten, klik hier

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept